Domeinnaam Tips

Zoek De Ideale SEO-Domeinnaam Voor Je Website.

Een goede domeinnaam zorgt voor meer verkeer op jouw site en maakt je vrij om je website onder te brengen waar je maar wilt. En je kunt zo vaak van provider wisselen als je maar wilt.

Maar hoe weet je nou of je de goede naam kiest? We willen je graag bij deze keuze helpen door de onderstaande waardevolle informatie met je te delen. De eerste stap naar een succesvolle website is de keuze van de domeinnaam. En die domeinnaam is van een niet te onderschatten belang.

Stel je eens voor dat je door het centrum van een vreemde stad wandelt.
Je ziet allerlei etalages, uithangborden en logo's van winkels, restaurants en banken. Een week later vraagt je partner hoe dat ene kledingwinkeltje ook alweer heet, je weet wel, die in het centrum, daar.
Zou je het nog weten? Misschien wel als de winkel een pakkende naam had.

Op internet is het niet anders. De domeinnaam is de naam van je website. Deze moet goed in het gehoor liggen, makkelijk te onthouden zijn en weergeven waar de website over gaat.
Eigenlijk is je domeinnaam een kopregel, een headline. De eigenschap van een goede kopregel is dat deze het belangrijkste voordeel uitdrukt en dat deze nieuwsgierig maakt en als het even kan ook nog emotie opwekt.
Stel dat je in een zoekmachine invoert: hosting informatie.

En de top 3 is:

Welke zou je als eerste aanklikken? En welke zou je je na een week nog herinneren? Webhostingtips natuurlijk, want het geeft weer waar de site over gaat en ligt goed in het gehoor.
Het is dus niet automatisch de bedrijfsnaam maar eerder iets met de productnaam of branchenaam. (De bedrijfsnaam moet je uiteraard ook registreren).

Er zijn 6 hoofdredenen om je eigen domeinnaam te registreren:

Veel internetproviders bieden, naast de toegang tot het internet, ook (gratis) webhosting aan. Maak hier nooit gebruik van! Je bent dan aan hen gebonden omdat je domeinnaam er bijvoorbeeld zo uit kan zien: http://www.denaamvanjeinternetprovider.be/jenaam.

Als je bijvoorbeeld gaat verhuizen en je wilt een andere internetprovider, dan moet je website bij de vorige provider blijven staan. Je kunt dan niet meer terug! Bovendien kan een provider niet in alles uitblinken.

De core business van een internetprovider is het verzorgen van de verbinding tussen jou en het internet. Daar ligt hun focus en minder op de andere activiteiten. Een goede reden dus om voor een betrouwbare, gespecialiseerde webhostingprovider te kiezen.

Je domeinnaam zou er zo uit moeten zien:
http://www.jenaam.com Of http://www.jenaam.be of een andere extensie natuurlijk.
Maar in iedergeval moet het jouw domeinnaam zijn. Je bent dan zelf eigenaar van deze naam en kunt deze onderbrengen bij iedere willekeurige hostingprovider... Je bent dan vrij!

Dit is een zeer belangrijk punt, want zo kan iedereen je altijd vinden, wat er achter de schermen ook gebeurt. Je bent ook altijd bereikbaar via e-mail. En nog mooier, je kunt overal ter wereld je e-mail ophalen.

De meeste mensen hebben een e-mailadres dat er ongeveer zo uitziet: jenaam@jeinternetprovider.be Wat gebeurt er als je wilt overstappen naar een andere internetprovider? Dan verandert dus je e-mailadres. Deze adreswijziging moet je dan weer doorgeven en iedereen moet dit veranderen in het adresboek. Een hoop gedoe en bovendien niet meer nodig als je een eigen domein hebt.

Je e-mailadres is dan als volgt:
naam@jedomeinnaam.be. Enkele voorbeelden zijn: mail@jedomainnaam.be, contact@jedomeinnaam.be of contact@jedomeinnaam.be. Alles wat hier naar gemaild wordt, kun je overal ter wereld bekijken.

De lengte van een domeinnaam voor een .be is meer dan 2 en minder dan 63 karakters!

Kijk eens naar deze voorbeelden:

Je ziet dat er telkens 2 domeinnamen staan;
één met en één zonder streepjes. De zoekmachines geven domeinnamen met streepjes een hogere waardering, maar websurfers prefereren namen zonder streepjes. Wij adviseren om beide domeinnamen vast te leggen.

Nu kan ik me voorstellen dat je een naam zoals bovengenoemde niet in een advertentie wilt zetten als zijnde jouw website. Dat hoeft ook niet! Je neemt gewoon www.jebedrijfsnaam.com en .be als dé naam van je website waarmee je naar buiten treedt in advertenties en op visitekaartjes en die minder fraaie domeinnamen die vol staan met keywords gebruik je om hoog te komen in de zoekmachines. Deze laat je dan gewoon door verwijzen naar jouw website!

Een "trick-of-the-trade" is dat verkeerde spelling van een zoekwoord in de zoekmachines wel eens heel interessant kan zijn. Dit geld ook voor de domeinnaamkeuze. Een wereldmerk als Tupperware moet ook bijvoorbeeld Tupperwear.com registreren en Chem-dry, ook wereldwijd actief, moet daarnaast ook Kem-dry.com registreren. Je moet zelf de afweging maken hoe makkelijk iemand je naam verkeerd zou kunnen spellen. Doe er desnoods een klein (e-mail)onderzoekje naar bij vrienden en kennissen. Als het inderdaad problemen oplevert, kies dan een andere naam of registreer ook de verkeerde spelling.

Het is heel verstandig om ook je persoonlijke naam vast te laten leggen. De beschikbare namen worden snel minder. Iedereen kan je dan de rest van je leven per e-mail bereiken! En iemand anders kan jouw naam niet misbruiken. Het is ook een heel leuk cadeau voor een verjaardag of met kerst!

Nog wat tips om goede domeinnamen te maken:

Samenvattend:
met een eigen domeinnaam ben je vrij.
Je kunt deze altijd meenemen naar een andere provider en, als je er een hostingaccount bij hebt, ben je altijd bereikbaar via e-mail.
Je kunt elke domeinnaam naar een website laten verwijzen zonder daarvoor een account te hoeven openen!

Wij adviseren om minimaal de volgende domeinnamen te registreren:


Controleer of jouw ideale domeinnaam nog vrij is:


 

 
Bron: www.AlphamegaHosting.com - (C) 2013 - Alphamega Hosting B.V.

© 2022 DomeinNaamNogVrij.be | Home | Domeinnaamtips | Contact | Freewebtools | Disclaimer | P-asc.al